Feyenoord-coach Slot baalt van wangedrag: dit is verschrikkelijk

5 April 2023, 23:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord wilde na de nederlaag tegen Ajax in de halve finales van het bekertoernooi (1-2) eigenlijk niet over de wedstrijd zelf praten. "Want dit heeft bijna niets meer met voetbal te maken", zei Slot, doelend op het incident in De Kuip na ruim een uur spelen.

Vanuit het publiek werden bekers bier en aanstekers naar het veld gegooid tijdens een opstootje tussen enkele spelers aan de kant van het veld waar geen netten hingen. Eén voorwerp, waarschijnlijk een aansteker, belandde op het hoofd van Ajax-middenvelder Davy Klaassen. Hij liep daardoor een bloedende hoofdwond op. Het duel lag daarna ruim een half uur stil.

"Dit wil je natuurlijk absoluut niet zien op een voetbalveld. Laat staan bij de club waarbij jij hoofdtrainer bent", zei Slot. "Het was een ontzettend teleurstellend moment. En ik kan hier eigenlijk nog veel ergere woorden voor gebruiken, want 'teleurstellend' dekt de lading niet. Het is natuurlijk verschrikkelijk. Het is alleen niet zo eenvoudig om hier een oplossing voor te vinden. Je ziet in de hele samenleving dat er meer en sneller irritatie is, niet alleen in het voetbalstadion. Maar in dit geval gaat het wel om een stadion, het gaat om Feyenoord, het gaat om onze fans. Waarvan 90 procent, waarschijnlijk meer dan dat zelfs, ons altijd fantastisch steunt. Maar dit is verschrikkelijk."

 


Door: ANP